Om te beginnen:

   

Gereed maken voor het eerste gebruik:
- De twee beugeltjes in een kookpan met koud water leggen en vervolgens de temperatuur van het water gedurende 3 a 5 minuten langzaam doen stijgen. Net voor het kookpunt de warmtebron afsluiten en nog 30 seconden wachten alvorens de bovenste beugel eruit te halen. De bovenste beugel heeft de haakjes VOORAAN. (cf figuur 1)
- De bovenste beugel uit het warme water halen en er het water van afschudden. Ga voor een spiegel staan en plaats de beugel zonder dralen op het bovenste gebit. Plaats de inkeping mooi in het midden. Druk met beide duimen hard opwaarts en houd deze druk enkele seconden aan. (cf figuur 2)
- Laat de bovenste beugel in de mond en herhaal de operatie zeer snel met de onderste beugel. Druk hard neerwaarts met beide wijsvingers en sluit vervolgens langzaam de mond om beide beugels redelijk hard tegen elkaar aan te drukken.


 

Hou de tanden gedurende minstens 1 minuut tegen elkaar. (cf figuur 3) De onderste beugel heeft de haakjes ACHTERAAN.
- Beide beugels uit de mond halen en gedurende 2 a 3 minuten in koud water dompelen teneinde de vorm vast te zetten.
- Zet beide stukken nu opnieuw in de mond. De beugels moeten een goede grip hebben. Deze thermo-aanpassing kan door uzelf of door een specialist (tandarts, …) uitgevoerd worden.
- Moest een van beide stukken niet goed vast zitten dan kan U het gedurende 30 a 40 seconden terug in heet water onderdompelen en dan weer in de mond plaatsen zoals eerder beschreven, terwijl U het andere stuk in de mond houdt. Bijt gedurende minstens 1 minuut de tanden goed op elkaar. Neem de beugel af en laat afkoelen zoals eerder beschreven.


vervolg